het verzamelen van camelia zaden

Camelia’s zijn mooi en winterharde planten en een waardevolle toevoeging aan uw tuin. Verzamelen camellia zaden en het kweken van je eigen camelia’s uit zaad peulen zijn uitstekend projecten voor de amateur-tuinman. Meer informatie over wanneer en hoe om te rijpen pods verzamelen om het meeste succes te planten uw eigen camelia’s hebben.

Camellia planten werpen hun zaaddozen in de herfst. Als de zaden rijpen in peulen van 8 tot 12, de seedpod en de zaden zelf beurt een donkergroene kleur. Wanneer de zaden rijp zijn, de peulen te breken, en de zaden op de grond vallen.

Verzamel zaden zodra ze op de grond gevallen na de zaaddozen hebben gebroken. Gewoonlijk camellia zaden 1-2 cm in diameter, hoewel bepaalde soorten grotere korrel. Plant de zaden binnen een paar dagen na het verzamelen van hen voor de beste kans op een succesvolle groei. Camellia zaden niet hun ontkiemende vermogen goed als ze droog worden gehouden voor meerdere dagen behouden.

Door te weten wanneer u uw camelia zaden verzamelen en hoe om ze te planten, zult u in staat om mooie camelia planten groeien in uw tuin uit zaden die je hebt geoogst.