dubbele deur scharnier installatie

Een dubbele deur scharnier is de juiste keuze als u wilt een deur die open in beide richtingen swingt;. Deze scharnieren staan ​​bekend als ‘saloon deur scharnieren “of” dubbelwerkende voorjaar scharnieren “;. Een deur met deze scharnieren goed geïnstalleerd en weer beweegt 180 graden in beide richtingen. De veer actie in het vat scharnier brengt de deur terug naar het centrum en de gesloten positie. Voor het installeren van deze scharnieren, zorg ervoor dat de deur kan zwaaien zonder obstructie in beide richtingen; Step One – Kies de scharnieren.

De dubbele deur scharnier wordt geleverd in verschillende afwerkingen. Kies de finish van gepolijst messing, satijn messing, zink chromaat, olie gewreven brons of andere afwerking die lucifers of een aanvulling op de andere hardware in de kamer;. U moet ook beslissen of u moet twee of drie scharnieren. De fabrikanten van de dubbele scharnieren aan twee voor lichte of kleine deuren en drie voor zwaardere deuren;. Er zijn dubbele deur scharnieren speciaal gemaakt voor lichte, louvre deuren zoals de “saloon” stijl deur vaak geplaatst tussen de keuken en eetkamer .; sommige scharnieren beschikken over een “lock openen” -functie, voor het geval u de deuren open te blijven voor een langere tijd; Stap twee – Mortise of niet.?

Je zult naast moet beslissen of u wilt de scharnieren in de deur of niet Mortise. Een mortised scharnier is geplaatst in een tapgat of lichte streepje in de deur, waardoor de scharnier gelijk liggen met de deur. In het algemeen worden de scharnieren mortised in het frame;. Langgatboorinrichting geeft een professionele uitstraling naar de deur en overbodig speling spleten tussen de deur en het frame. De kloof afhankelijk van het scharnier grootte. Het loopt van een 0,25 inch tot een 0,35 inch spleet, hoe groter de scharnier, hoe groter de benodigde tussenruimte,. Aan een tapgat maken, kunt u een beitel en hamer, hoewel deze aanpak leidt vaak tot meerdere aanpassingen en het gebruik van hout stopverf om fouten vast te stellen;. een router met een pen beetje schept glad en professioneel insteeksloten gemakkelijk. Met behulp van een sjabloon maakt de taak nog eenvoudiger; Stap drie – Installeer Scharnieren op de deur.

Plaats de scharnieren van de deur in de tapgaten, als je die route kiest, of op de deur met tussenpozen, als je geen gebruik maakt van pengaten;. De aanbeveling van professionals is dat als je een derde scharnier te gebruiken. De derde scharnier moet bij de bovenste scharnier geplaatst zodat zoveel mogelijk van de belasting van de deur mogelijk draagt. Dit zou zorgen voor een goede werking gedurende vele jaren zonder stam of uitzakken van de bovenste scharnier; Gebruik houtschroeven, meestal geleverd bij de scharnieren bij de aankoop, de scharnieren installeren om de deur,.. Stap vier – Bevestig scharnieren de muur

De laatste stap in een dubbele deurscharnier installeren betreft het scharnieren hechten aan de deur. U ontvangt een tweede persoon nodig om deze stap van het proces te voltooien,. Plaats de scharnieren in de tapgaten en licht schroef in de bovenste scharnier met één schroef. Zet een schroef in het onderste scharnier volgende. U kunt dan eindigen de installatie zonder de hulp van de extra persoon;. Zet de schroeven in elk van de scharnieren, draai volledig.