diy autoglasreparatie

Auto glas reparatie kan een frustrerende, en vaak erg duur, procedure. De volgende keer dat je merkt dat je geplaagd door beschadigde auto glas, zult u in staat zijn om het zelf te repareren, zonder dat de dop van die dure reparatie kosten. Met behulp van deze gids en een paar goedkope instrumenten, zult u goed op uw weg naar het maken autoglasreparatie facturen een ding van het verleden.

Stap 1 – het onderzoek van de schade

Alvorens de reparatie, is het zeer belangrijk om de omvang van de schade. Chips, scheuren en zelfs bepaalde spin scheuren kan gemakkelijk worden gerepareerd. Barsten die lang aderen hebben ontwikkeld, zijn echter zelden gerepareerd en zal in het algemeen een volledige vervanging van het beschadigde glas. Het bepalen van de ernst van een scheur is vrij eenvoudig en mag niet de raadpleging van een hoog geprijsd autoglasreparatie specialist nodig.

Stap 2 – Reinig het beschadigde gebied

Voordat u de scheur te herstellen, moet u eerst ervoor zorgen dat het beschadigde gebied is brandschoon. Elke aangekoekt vuil of puin is aansprakelijk voor problemen later in de auto glas reparatie proces veroorzaken. Ook als vuil nadat de scheur is hersteld blijft, kan vaak worden gevangen met behulp van een veiligheidspen.

Stap 3 – Bevestig de Stabilizer

Na het geven van de scheur een grondige reiniging, gebruik wat lijm zorgvuldig de positie van de zuignap-achtige stabilisator over het beschadigde gebied. Zorg ervoor dat de stabilisator is gepositioneerd in plaats zo goed mogelijk te maken. Als de stabilisator komt uit voordat het zou moeten, u zult de meeste kans hebben om de reparatie opnieuw te starten.

Stap 4 – Bevestig de applicator

Met de stabilisator stevig op zijn plaats, moet u de applicator hechten aan het en beginnen met het aanbrengen van hars om het beschadigde gebied. Nadat de hars voldoende tijd om te drogen heeft gehad, ben je klaar voor de volgende stap zijn.

Stap 5 – Breng de Curing Film

Zodra u zeker weet dat de hars droog zijn, verwijder voorzichtig de stabilisator en de applicator, plaats een klein beetje meer hars op de vers hersteld gebied, dan plaatst u een aantal uitharden film over. Zorg ervoor dat de vorming van luchtbellen te voorkomen.

Stap 6 – Verwijder de Curing Film

Na het geven van de film ruim de tijd om te drogen, voorzichtig verwijderen uit de eerder beschadigde gebied. Zorg ervoor dat het overtollige hars grondig reinigen van het glas. Als alles volgens plan verloopt, moet u uw auto glas zo goed als nieuw zijn.

En daar heb je het. Je hebt met succes afgerond wat eens leek een lastige reparatie best behandeld door professionals – en voor slechts een fractie van de kosten. Nu dat u autoglasreparatie, wie weet wat andere reparaties werk je de moed om aan te pakken onder de knie?