Breng jezelf niet in gevaar bij de brandstofpomp

Er is een onzichtbare kracht die je in gevaar bij de brandstofpomp kon zetten. Het is statische elektriciteit, en het kan een potentieel fatale brand te steken als je niet oppast bij het tanken van uw voertuig of het vullen van een draagbare brandstof container.

Benzinedampen zijn volatiel. Statische elektriciteit kan een vonk dat een brand als het in de buurt van rookgassen kan leiden tot te maken “, zei Philadelphia Fire Department commissaris Harold Hairston.” Het is van vitaal belang om brandstof containers veilig te vullen om uzelf, uw familie en uw eigendommen te beschermen. Zelfs veel veiligheid bewuste mensen zich niet bewust van de juiste manier om een ​​draagbare brandstoftank te vullen.

De meeste consumenten zijn zich bewust van statische elektriciteit-voorkomende voorbeelden zijn de schok gevoeld bij het slepen je voeten over een tapijt of de elektrische lading gezien en gevoeld bij het verwijderen van wasgoed uit de wasdroger.

Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door de wrijving tussen twee ongelijksoortige materie dragen tegengestelde elektrische ladingen. Hoewel deze voorbeelden zijn onschadelijk kan de aanwezigheid van statische elektriciteit op de brandstofpomp, onder bepaalde onveilige praktijken hebben tragische resultaten.

“Elke keer als je de pomp benzine, een lading van elektriciteit opbouwt op de benzine als het stroomt door een pijp of slang, en deze heffing duurt enkele seconden tot enkele minuten te verdwijnen na de benzine de brandstoftank of de container heeft bereikt”, aldus Bob Renkes, directeur van de Petroleum Equipment Institute.

In de meeste gevallen is deze situatie niet gevaarlijk omdat de benzine dispenser en het voertuig geaard zijn, wat betekent dat er een directe pad waarlangs de elektriciteit kan worden afgevoerd naar de grond.

Wanneer deze stroom niet gefundeerde zoals wanneer een draagbare brandstoftank in de romp of laadbak tijdens het vullen-statische elektriciteit een vonk die benzinedampen kunnen ontsteken veroorzaken.

Voor de veiligheid, moet u de (brandstof) container te plaatsen op de grond en vul het op de grond, “zei Renkes.” Het plaatsen van de container op de grond maakt het makkelijker voor de elektrische lading te ontsnappen.

Statische elektriciteit kan opbouwen wanneer benzine stroomt in het voorraadvat; consument de aarding te verbeteren, door het houden van het vulpistool in contact met de brandstoftank tijdens het vulproces. Dit contact wordt een aardaansluiting tussen de pomp en de container.

Hier zijn een aantal fundamentele-safe tanken stappen, volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), het American Petroleum Institute en andere veiligheid en brandstof experts

Onveilige praktijken bij de brandstofpomp kunnen en hebben tragische gevolgen. Vergeet niet dat u te maken met zeer vluchtige dampen die kunnen, gegeven een vonk van statische elektriciteit, ontbranden met een sterke kracht. Help uzelf en uw passagiers te beschermen door te focussen op een veilige tankprocedures.