metgezel planten van een black-eyed susan

Is er geen bloem meer denken aan zonovergoten weilanden zijn dan de zwart-eyed Susan? Deze opzichtige bloemen zijn een uitstekende keuze voor een informele tuin. Veel metgezel planten zijn beschikbaar die zal helpen de balans ze in omvang en aanvullen in kleur.

Black-eyed Susans zijn zelf zaaien, en zal groeien als vaste planten, indien goed behandeld, met name in USDA Zones 4 tot en met 8. De bloesems laatste hele zomer en in de herfst, vaak het aantrekken van vlinders.

Waar ze te gebruiken

Black-eyed Susans zijn uitstekend geschikt voor het planten in afwijkingen informele grenzen te maken of om een ​​hek te fleuren. Met hun langdurige bloei, ze zijn ook uitstekend geschikt voor het planten in cut-bloementuinen.

Ze zijn zeer gemakkelijk te kweken en te verzorgen. Ze vereisen slechts gemiddeld, goed gedraineerde grond en moet ten minste 6 uur direct zonlicht per dag. Direct zonlicht helpt hen om rechtop te groeien en te ontwikkelen stijve stengels die ze nodig hebben om hun kwistige bloesems ondersteunen. Afhankelijk van de soort, kan bloesems oplopen tot 6 inch breed, met sommige soorten groeien zo groot als 3 voeten.

Wat te planten met Black-eyed Susans

Black-Eyed Susan ziet er geweldig uit met bijna alle van de inheemse prairie en weide soorten, maar het ziet er bijzonder mooi met frisse witte bloemen zoals bloeiende wolfsmelk (Euphorbia corallata), Wit Shasta Daisies, White phlox (Phlox paniculata ‘David’), of Pearly eeuwigdurend (prachtrozenkransje).

Ze zijn ook zeer geschikt voor het planten van kleurrijke bloemen, zoals de briljante oranje vlinder weed (Asclepias tuberosa), clasping coneflower, paarse coneflower, paars Salvia nemorosa, of het diepe blauw-paars Delphinium exaltatum. Andere goede metgezellen onder lance-blad coreopsis, vlinder milkweed, gaillardia, Russisch salie, vetkruid, en osseoogmadeliefje. Je kunt het gebruiken met daglelies, stokroos en aster, als goed.

Om de omvang van de zwart-eyed Susans in evenwicht te brengen, kun je zelfs Interplant ze met Hosta, of (zoals ze vaak worden gebruikt in de berm aanplant) plant ze met siergrassen zoals bonte maiden gras (Miscanthus sinensis ‘Variegatus’) in drifts. U kunt zelfs plant ze als grenzen rond uw rozentuin.

Sommige tuinders planten zwart-eyed Susan in hun moestuinen, niet alleen voor visueel belang, maar om bestuivers nuttig voor plantaardige groei aan te trekken.

Tips voor het planten

Plant in groepjes in het late voorjaar. Gebruik aan jazz omhoog hekjes of andere plekken met minder-dan-perfecte bodem. Water per week. Zorg ervoor dat de bloemen deadhead.

Wees niet bang om te experimenteren. Black-Eyed Susan is erg vergevingsgezind van arme grond, dus probeer het uit op het gebied van de volle zon tot lichte schaduw waar andere planten niet kunnen groeien. Meng het met lampen, met houtachtige gesteelde bloemen zoals pioenen-creatief.

Omdat ze doen groeien hoog, zorg ervoor dat uw tuin ontwerpen vooraf te plannen, met hogere planten aan de achterzijde, en kortere planten aan de voorkant. Denk na over complementaire kleuren en balanceren dikke planten met luchtige degenen. Tot slot, het plannen van uw bloemen-black-eyed Susans zullen in te vullen met fel geel voor het grootste deel van de zomer, dus een roterende cast van metgezel bloemen ze kunt gebruiken als achtergrond.