het ontwerpen van een tulpentuin

Stap 1 – Bepaal de Tuin Locatie

Stap 2 – Go Lamp Winkelen

Stap 3 – Bereid de bodem

Stap 4 – Plant de Bollen van de tulp

Plant een tulp tuin om een ​​aantal heldere lente kleur toe te voegen aan uw tuin. Tulpen komen in een verscheidenheid van kleuren en vormen en zijn zeer makkelijk te verzorgen als ze eenmaal geplant. Het ontwerpen van een tulp tuin om te maximaliseren van de schoonheid van deze planten duurt slechts een beetje tijd en wat creativiteit.

Aangezien er meer dan 100 soorten tulpen onderverdeeld in 15 soorten groepen, is het belangrijk om de juiste zijn voor de locatie van uw tuin te kiezen. Nadat u beslissen waar je wilt planten, bepalen hoe lang u wilt dat uw tuin te bloeien. Sommige tulpen zal beginnen bloeien in het vroege voorjaar en andere rassen zal blijven bloeien tot eind mei.

Schets van de algemene vorm van uw tuin op een stuk papier, en vervolgens delen van uw tuin getrokken in secties. Selecteer de kleur die u wilt voor elke sectie en deze informatie op te nemen. Bepaal of de geschatte hoogte van de tulpen zou je graag in elke sectie. Bijvoorbeeld, dwerg tulpen goed werken in een rotstuin, terwijl de regelmatige tulpen ziet er geweldig uit langs de randen of massa tuinen.

Zodra u een goed idee van wat je wilt, kunt u gaan winkelen voor tulpenbollen. Ongeacht welk type lamp u ook kiest, zorg ervoor om zware, stevige bollen verkiezen boven degenen die zijn verdord, bezoedeld en droog. Niet bollen die alle sporen van de schimmel te laten zien kopen.

In het begin van de herfst, beginnen met de voorbereiding van de bodem in uw tuin voor de nieuwe bloemen. Draai de bodem en voeg voedingsrijke compost om de grond rijker te maken. Zorg ervoor dat uw tuin heeft een goede drainage om het water uit het bundelen rond de bollen onder de grond en waardoor ze rotten ontmoedigen.

Plant in de late herfst voordat de grond bevriest. Verdeel uw tuin in secties met behulp van het ontwerp dat u eerder hebt gemaakt. U kunt gebruik maken van touw sectie van de gebieden. Sorteer uw lampen op basis van kleur en hoogte die u eerder in uw ontwerp bepaald.

Start het planten van de bollen van de achterkant van de tuin en werk je weg naar het front. Plant ze ongeveer 4 naast elkaar liggen 6 duim onder het grondoppervlak. Zorg ervoor dat je de lamp in de grond correct. De afgeronde zijde van de bol is de wortel kant en dit moet de kant die naar beneden wijst in de aarde. De puntige kant moet worden geconfronteerd als dit is het deel dat wordt geopend in het voorjaar en de bloem. Vul het gat met grond en water. Bedek de bollen met mulch om hen te beschermen tegen de winter elementen. Tot slot, voeg een barrière van diatomeeënaarde of lavasteen rond uw tulpen aan naaktslakken of slakken ontmoedigen van het eten van de bollen.

In het voorjaar, verwijder de mulch om de planten om te groeien als bladeren nog niet begonnen te ontkiemen. Alleen water de bollen wanneer de temperatuur boven het vriespunt en eenmaal bladeren verschenen.